Bošnjaško mladinsko kulturno društvo je nevladno in neprofitno združenje mladine na področju Velenja in njene okolice. Ustanovljeno je bilo leta 2005, na iniciativo druge generacije priseljencev iz Bosne in Hercegovine, kot prvo društvo te vrste v tem lokalnem okolju.

Naša primarna ciljna skupina so mladi do tridesetega leta starosti, ki prihajajo iz bošnjaške skupnosti. Seveda pa je društvo odprto tudi za vse druge zainteresirane posameznike in posameznice, ki jih zanima bosansko-hercegovska kultura.

Osnovni cilj društva je promocija bosansko-hercegovske kulture in tradicije na področju Velenja, s ciljem vzpostavljanja medkulturnega dialoga med večinskim lokalnim prebivalstvom in številčno bošnjaško skupnostjo. Mladim nudimo kar nekaj aktivnosti, ki se jim lahko pridružijo, ti isti mladi pa s svojimi intelektualnimi in kreativnimi pristopi vsakoletno nadgrajujejo program društva in ga usmerjajo tistim, ki so zainteresirani, da s svojim doprinosom nadgrajujejo okolico v kateri živijo pri tem pa ohranjajo svojo kulturno identiteto.